Informatie en meldingen

Pilootproject

Het project Navigeer en Parkeer is een initiatief van Inter (vroeger Westkans) en kwam tot stand in het kader van het Vlaamse gelijkekansenbeleid en in samenwerking met GIS West (Provincie West-Vlaanderen).

Westkans werkte samen met vrijwilligers (netwerkpartners) om de voorbehouden parkeerplaatsen te lokaliseren in de toeristische aders van de badsteden en het centrum van Brugge.

Uitbreiding

Na het proefproject investeerden enkele steden en gemeenten in Navigeer en Parkeer (Deerlijk, Diksmuide, Ingelmunster, Izegem, Nieuwpoort (update en toevoeging Stad), Oostkamp, Roeselare, Tielt, Torhout en Waregem). In 2012 werden de parkeerplaatsen in de Westhoek toegevoegd in het kader van het project '100 jaar Groote Oorlog, toegankelijk voor iedereen'.

Gebiedsdekkend

In 2013 en 2014 werden de parkeerplaatsen in de rest van West-Vlaanderen gescreend en aan de databank toegevoegd. Ondertussen vind je alle parkeerplaatsen in het GEOLOKET en op KAART en als GPS-bestanden.

Meldpunt

Het aantal voorbehouden parkeerplaatsen wijzigt regelmatig (nieuwe aanvragen, heraanleg straten, verwijderen van plaatsen). De Provincie engageert zich om de informatie up-to-date te houden. Steden en gemeenten kunnen wijzigingen signaleren via het meldingsformulier.

Ook particulieren mogen wijzigingen, foute gegevens of andere opmerkingen doorgeven via het formulier of via onderstaande contactgegevens.

Contact

Inter
Vestiging Brugge

Baron Ruzettelaan 7/0
8310 Brugge
T 050 60 20 75
brugge@inter.vlaanderen | www.inter.vlaanderen